Elsa Ohrås

Gymnasieval

Kom på att jag faktiskt aldrig har skrivit ett riktigt inlägg om gymnasievalet så nu tänkte jag göra. Gymnasievalet är egentligen det första storet valet vi gör i livet som kan påverka hela var framtid. Jag tycker det är jättenervöst och sorligt att jag måste lämna världens bästa klass men samtidigt är det ju såklart jättekul och spännande! Från början hade jag verkligen ingen aning vad jag ville läsa men snabbt bestämde jag mig för att jag ville läsa antingen natur, samhälle eller IB. Men nu när jag har gått igenom allt typ 100 gånger är jag ganska säker på att jag vill gå natur eftersom det är den bredaste linjen och det passar perfekt för mig eftersom jag inte har någon aning om vad jag vill jobba med sen. Men också eftersom jag ju såklart faktiskt tycker också att matte och NO-ämnerna är kul. 

Så, då var linjen klar, men vilket skola ska jag nu välja? Det finns så himla många olika skolor - kommunala och privata. Men jag är ganska säker på att jag vill gå på någon av de stora kommunala skolorna S:t Petri eller Malmö Borgarskola. Båda skolarna ska vara väldigt bra men det lutar mest åt borga eftersom de har natur - internationell som jag förmodligen kommer sätta som första val. 

Innan 15 februari måste jag ha bestämt mig. Visst, det kanske verkar som lång tid men hallå, det var ju nyss sommarlov? Tiden går ju så himla fort!

'

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas