Elsa Ohrås

Kategori: Smink/skönhet

ACO Spotless

För någon vecka sedan beställde jag några grejer från apotea.se från märket ACO. Det är oil-free matifying daily moistrurier, blemish treating daily purifying toner och deep cleansing daily face wash. Ansiktisktvätten har jag haft många gånger innan och den älskar jag så därför tänkte jag att jag skulle testa några andra produkter i samma serier. Jag har hunnit använda dem några gånger och hittills älksar jag dem alla! Stort tips till dig med fet hy!

Tips för en bättre hud

Jag vet att det är många av er som vill läsa mer om smink/skönhet så är här något för er. Jag har googlad runt och satt ihop de bästa tipset för en bättre hud. Enjoy!

Se upp med hårprodukter. Finnar och orenheter i pannan kan bero på gamla rester av balsam och stylingprodukter. Oljor och kemikalier i hårprodukter kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och att hålla stylingprodukterna borta från huden.

Skippa sötsakerna och tänk på vad du äter. Studier visar att snabba kolhydrater som till exempel, vitt bröd, läsk och godis kan ge upphov till akne och även göra den värre. Ät istället mycket grönsaker, fisk, kyckling, ägg och nyttiga fetter.

Drick mycket vatten. Ca 1,5-2 liter per dag men se främst till att du inte är uttorkad då det även torkar ut din hy. Det sägs att vatten stärker huden och ger oss en spänstigare och friskare hud.

Tvätta ditt ansikte och både morgon och kväll.
 Under dagen har huden fått ta emot orenheter som avgaser och bakterier och därför är det viktigt att du tvättar ansiktet på kvällen. Det är också viktigt att tvätta ansiktet på morgonen eftersom det samlas bakterier på din kudde som är viktigt att tvätta bort. Också för att under natten arbetar huden bort slaggprodukter och all smuts som den samlat på sig under dagen och därför läggs det som en hinna ovanför ytan på huden under natten. Efter att du har tvättat ansiktet är det viktigt att du återfuktar ansiktet för annars kan din hud torka ut.

Använd hudvård i samma serie. Det finns många hudvårdsmärken men alla märken passar inte alla utan du måste testa sig fram för att hitta det som fungerar för just sig. Men det viktigaste är att ha alla produkter i samma märke. Du bör t.ex. inte ha en rengöring från Neutrogena, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Vichy eftersom då får inte huden balans. Det kan också vara bra att byta hudvårdsserie efter ett tag eftersom det sägs att huden ”vänjer sig” och produkterna slutar fungera. Det är också viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet. Schampo, duschkräm eller handtvål är ingen bra idé eftersom huden i ansiktet är tunn och känslig.

 

Torka inte ut finnarna. Många tror att man ska torka ut huden för att bli av med finnarna, detta stämmer inte! Om du hela tiden torkar ut huden, så kommer den producera mer och mer fett för att kompensera och då blir problemet bara värre. Undvik produkter med olja, men välj en som ger mycket fukt.

Rimmel London + A&F

Rimmel London -  Stay matte pressed powder (49kr på Matas)

Abercombie and Fitch - Kittredge Prep body lotion (på rea, 49kr)

Upp