Elsa Ohrås

Kategori: Tips/om mig/video/övrigt

New from IKEA

Igår var vi på IKEA för att köpta lite saker till Maltes rum, men vi köpte också nya lakan till mig. Jag valde ett par som är helt vita med typ som små ränder på och jag tycker att det blev riktigt snyggt i mitt rum! Det liksom lyser upp hela rummet och nu behöver jag inte längre lägga på mitt vita överkast när jag ska bädda haha.

 

Att uppnå sina mål

Visst är inte bland det bästa som finns att uppnå sina mål? Jag vill ju såklart alltid få så bra betyg som möjligt men några mål som jag hade var att höja mig i engelska och matte och även få över 300 poäng samanlagt. Engelskan höjde jag i 8:an och igår när jag äntligen fick mina betyg blev jag så himla glad eftersom nu har jag äntligen höjt matten också. När jag tog från mina gamla betyg räknade jag ut att under förra terminen höjde jag mig i hela nio ämnen och nu har jag äntligen också över 300 poäng. Som sagt, att uppnå sina mål är så himla jättesuperawesome!

 

Önskelista 2014

One Directions parfymer You & I och That Moment // O.P.I Matte Top Coat // Sleek Face Form // Pengar/presentkort // Questbars // Anastasia Brow Wiz // Sims 4 // Urbansears Platten White

 

 

Tips för en bättre hud

Jag vet att det är många av er som vill läsa mer om smink/skönhet så är här något för er. Jag har googlad runt och satt ihop de bästa tipset för en bättre hud. Enjoy!

Se upp med hårprodukter. Finnar och orenheter i pannan kan bero på gamla rester av balsam och stylingprodukter. Oljor och kemikalier i hårprodukter kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och att hålla stylingprodukterna borta från huden.

Skippa sötsakerna och tänk på vad du äter. Studier visar att snabba kolhydrater som till exempel, vitt bröd, läsk och godis kan ge upphov till akne och även göra den värre. Ät istället mycket grönsaker, fisk, kyckling, ägg och nyttiga fetter.

Drick mycket vatten. Ca 1,5-2 liter per dag men se främst till att du inte är uttorkad då det även torkar ut din hy. Det sägs att vatten stärker huden och ger oss en spänstigare och friskare hud.

Tvätta ditt ansikte och både morgon och kväll.
 Under dagen har huden fått ta emot orenheter som avgaser och bakterier och därför är det viktigt att du tvättar ansiktet på kvällen. Det är också viktigt att tvätta ansiktet på morgonen eftersom det samlas bakterier på din kudde som är viktigt att tvätta bort. Också för att under natten arbetar huden bort slaggprodukter och all smuts som den samlat på sig under dagen och därför läggs det som en hinna ovanför ytan på huden under natten. Efter att du har tvättat ansiktet är det viktigt att du återfuktar ansiktet för annars kan din hud torka ut.

Använd hudvård i samma serie. Det finns många hudvårdsmärken men alla märken passar inte alla utan du måste testa sig fram för att hitta det som fungerar för just sig. Men det viktigaste är att ha alla produkter i samma märke. Du bör t.ex. inte ha en rengöring från Neutrogena, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Vichy eftersom då får inte huden balans. Det kan också vara bra att byta hudvårdsserie efter ett tag eftersom det sägs att huden ”vänjer sig” och produkterna slutar fungera. Det är också viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet. Schampo, duschkräm eller handtvål är ingen bra idé eftersom huden i ansiktet är tunn och känslig.

 

Torka inte ut finnarna. Många tror att man ska torka ut huden för att bli av med finnarna, detta stämmer inte! Om du hela tiden torkar ut huden, så kommer den producera mer och mer fett för att kompensera och då blir problemet bara värre. Undvik produkter med olja, men välj en som ger mycket fukt.

Vad vill ni läsa mer om?

Ni har jag en fråga till er alla. Jag driver ju denna bloggen dels för mig själv eftersom jag tycker det är så kul men såklart också för er.  Och bloggen handlar ju om så många olika saker, skönhet, mode, träning, matlagning, foto och resor så ni vill jag veta vad ni vill se mer om på bloggen? Bomba kommentarerna med era åsikter och gärna tips på inlägg eller något annat. 

 

Gymnasieval

Kom på att jag faktiskt aldrig har skrivit ett riktigt inlägg om gymnasievalet så nu tänkte jag göra. Gymnasievalet är egentligen det första storet valet vi gör i livet som kan påverka hela var framtid. Jag tycker det är jättenervöst och sorligt att jag måste lämna världens bästa klass men samtidigt är det ju såklart jättekul och spännande! Från början hade jag verkligen ingen aning vad jag ville läsa men snabbt bestämde jag mig för att jag ville läsa antingen natur, samhälle eller IB. Men nu när jag har gått igenom allt typ 100 gånger är jag ganska säker på att jag vill gå natur eftersom det är den bredaste linjen och det passar perfekt för mig eftersom jag inte har någon aning om vad jag vill jobba med sen. Men också eftersom jag ju såklart faktiskt tycker också att matte och NO-ämnerna är kul. 

Så, då var linjen klar, men vilket skola ska jag nu välja? Det finns så himla många olika skolor - kommunala och privata. Men jag är ganska säker på att jag vill gå på någon av de stora kommunala skolorna S:t Petri eller Malmö Borgarskola. Båda skolarna ska vara väldigt bra men det lutar mest åt borga eftersom de har natur - internationell som jag förmodligen kommer sätta som första val. 

Innan 15 februari måste jag ha bestämt mig. Visst, det kanske verkar som lång tid men hallå, det var ju nyss sommarlov? Tiden går ju så himla fort!

'

Mina favoritbloggar

Tänkte skriva ett litet inlägg om min favoritbloggar. Jag läsar ganska många bloggar, både mode- ,tränings- och fotobloggar men jag tänkte skriva om min favorit i varje kategori. Vilka är era favoritbloggar? Kommentera!

Mode - Kenza: Älskar allt med kenzas blogg! Hon har så sjukt cool stil och jag älskar att hon blandar outfitbilder med hög kvalité, bts bilder och vardagsbilder. En stor favorit helt enkelt!

 

Träning - Ida WargJag har lärt mig mycket från Idas blogg, hon är så himla duktigt på det hon gör och skriver om. Hon har t.ex. precis skrivit ett inlägg om hur många repetioner/hur tugnt man ska träna för att uppnå sitt mål och hon hade förklarat allt superbra och eneklt!

 

Fotografi - Stargirlphoto: Finns inte så mycket att säga förutom att hon seriöst tar de finaste bilderna som jag någonsin sett. Stor inspiration!

 

 

 

 

Upp